Aan de thee met een delegatie uit Saoedi-Arabië

Een gesprek met onder meer de ondervoorzitter van de “Majlis Al Shura”, de “Consultatieve Raad” van de regering in Riad, over de inspanningen van de Saoedische regering om de economie, die lijdt onder de dalende olieprijs, weer op de sporen te krijgen.

Ze hebben daarvoor een project uitgedacht dat Vision 2030 heet en de economie minder afhankelijk van olie moet maken.

Ook, en niet in het minst, hadden we het ook oevr de JASTA, de “Justice against Sponsors of Terrorism Acts”, de beruchte Amerikaanse wet die ondanks het presidentiële veto toch is aangenomen.

(Foto : De Kamer - IV)


Door deze wet kunnen de slachtoffers en nabestaanden van 9/11 de Saoedische regering of haar vertegenwoordigers in het buitenland voor de rechtbank brengen, en een schadevergoeding eisen op basis van haar vermeende betrokkenheid bij terreur.

Een wet die de facto het principe van de onschendbaarheid van de diplomatie op de helling zet, en bijgevolg de internationale samenwerking in de strijd tegen het terrorisme bemoeilijkt...

Brussel, 10 oktober 2016 - Foto De Kamer (IV)


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder