150 jaar België-Japan gevierd

In de Cercle Gaulois is de slotreceptie gehouden van het feestjaar 2016, waarin de 150ste verjaardag van de bilaterale relaties tussen België en Japan gevierd werd.

Samen met de Minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris voor Buitenlandse Handel en tal van andere genodigden is het glas geheven op de goede samenwerking en op de vriendschap tussen beide landen.

Volgend jaar breng ik samen met een parlementaire delegatie een officieel bezoek aan Japan.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de ambassadeur hier uitgebreid voor te bedanken.

Japan is een vooruitstrevend land met een waanzinnig rijke en unieke cultuur waar op tal van domeinen bijzonder veel van te leren valt.

En het hoeft nauwelijks gezegd: onze economische samenwerking is voor beide landen van het allergrootste belang.


Eerder

Herdenking van de slachtoffers van de Holocaust

Op 23 januari herdacht de Kamer de slachtoffers van de Holocaust, in aanwezigheid van Z.E. Yuli Edelstein, de voorzitter van het Israëlisch parlement. Lees hier de toespraak van de Kamervoorzitter.

Lees het hele artikel

Gesprek met de Turkse ambassadeur

Turkije heeft heel recent - sinds 1 december dit jaar om precies te zijn - een nieuwe ambassadeur in Brussel, de heer Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ. Een man met een duidelijke boodschap.

Lees het hele artikel

Bezoek van een delegatie uit Servië

Sinds 2014 onderhandelt de EU met Servië over de 35 hoofdstukken van het Europees ‘acquis’, de wetgeving die kandidaat-lidstaten moeten aannemen om te kunnen toetreden.

Lees het hele artikel

Opening van het academiejaar in Leuven

Traditie hoort bij deze tijd van het jaar.

Lees het hele artikel
1 van pagina's Nieuwer Eerder