Kamer

Hier vindt u (in willekeurige volgorde):

  • de speeches van de Kamervoorzitter
  • verslagen over belangrijke momenten in de Kamer
  • foto’s en kort commentaar over het bezoek van buitenlandse gasten

Inleefbezoek Afrikaanse vrouwenkliniek

Een pop-up vrouwenkliniek op het Natieplein om aandacht te vragen voor de nood aan gezinsplanning en anticonceptie in Afrika… Ook daarvoor zet Kamervoorzitter Siegfried Bracke de deuren open.

Lees het hele artikel

Kamervoorzitter Siegfried Bracke legt zelf pensioenplan voor.

Als het van Kamervoorzitter Siegfried Bracke afhangt, worden de parlementaire pensioenen meteen gelijkgetrokken met de algemene pensioenstelsels. Overgangsmaatregelen blijven beperkt, onder meer voor de huidige zestigplussers, op voorwaarde dat ze minstens 37 jaar gewerkt hebben.

Lees het hele artikel

Aanwezig op eerste openbare zitting commissie aanslagen

'Wie moest het bevel voeren over de hulpdiensten net na de aanslag in Zaventem en Brussel? En hoe kan je bij een dergelijke crisissituatie terugvallen op bestaande procedures?' Deze vragen stelde Siegfried Bracke tijdens de eerste openbare zitting van de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen.

Lees het hele artikel

VICE-voorzitter Chinees parlement op bezoek

Xiang Bapingcuo, zo heet de hooggeplaatste, kwam aan Kamervoorzitter Bracke toelichting geven bij het nieuwe vijfjarenplan dat vorige maand goedgekeurd werd. Het schetst de vijf principes die de heropleving van de Chinese economie moeten stimuleren.

Lees het hele artikel

De ene Averroës is de andere niet.

Van verlicht denker tot gesubsidieerde segregatie. Het kan verkeren. In het 12de-eeuwse Moorse Cordoba (in het huidige Spanje) wijdde de filosoof Averroës – of Ibn Rushd – zijn leven aan de wetenschap. In het bijzonder aan het vertalen en becommentariëren van de werken van Aristoteles en Plato.

Lees het hele artikel

Kamervoorzitter Bracke wil pensioenleeftijd parlementsleden omhoog

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) is van oordeel dat het huidige pensioenstelsel voor Kamerleden niet langer houdbaar is. Hij zal een voorstel overmaken aan de fractieleiders van meerderheid en oppositie om de pensioenleeftijd voor parlementsleden te verhogen.

Lees het hele artikel

Ontmoeting met Kamervoorzitter Georgië

Georgië maakt deel uit van het Eastern Partnership Program, dat de banden tussen de Europese Unie en zes Oost-Europese landen verstevigt.

Lees het hele artikel

Toespraak Cercle de Lorraine

De Kamervoorzitter stelt de Franse ambassadeur H.E. Mevrouw Claude-France Arnould voor tijdens een lunchconferentie van Cercle de Lorraine.

Lees het hele artikel
13 van 17 pagina's Nieuwer Eerder