Gent

Als gemeenteraadslid van de grootste oppositiepartij is het mijn plicht het beleid op de korrel te nemen, en – we moeten dat toegeven - paarsgroen geeft ons daartoe alle kansen.

Tegelijk zullen we als het goed is, ook zeggen dat het goed is. En geregeld krijgen we ook onze voorstellen door de gemeenteraad goedgekeurd: omdat ze dat ook waard zijn.

Optima bleef buiten schot na ‘hallucinante’ aanpak stadiondossier Gent

Optima kon zich in 2009 zonder gezichtsverlies terugtrekken uit het dossier van het nieuwe stadion voor AA Gent. Het had van dat dossier nochtans een puinhoop gemaakt. Na gesprekken tussen alle betrokken partijen, waaronder de Stad Gent, stelde een bemiddelaar voor dat Ghelamco de door Optima geïnvesteerde bedragen zou terugbetalen en de aandelen van Optima in de cvba Arteveldestadion zou overnemen. Ghelamco bouwde nadien het stadion. Dat blijkt uit documenten die gemeenteraadslid Siegfried Bracke (N-VA) openbaar maakte.

Lees het hele artikel

Nachtlawaai als socialistisch progressieve overtuiging?

Bewoners van de Wolterslaan in Sint-Amandsberg klagen opnieuw over aanhoudende overlast door het socialistische café De Roos. Wat bij de opening in april 2015 voorgesteld werd als een echt buurtcafé is volgens de bewoners in feite verworden tot een nachtelijk uitgaanscafé. Gisteravond draaiden herhaalde vragen van buren om het wat rustiger aan te doen uit op regelrechte ruzie en agressie met cafégasten.

Lees het hele artikel

Mooi: stadsbrouwerij Gruut

Mooi: stadsbrouwerij Gruut is nu officieel doorgestart in een prachtig pand aan de Steendam.

Lees het hele artikel

Optimacommissie: beter doen in de toekomst!

De Optimacommissie maakt wat mij betreft een analyse van het verleden om het in de toekomst beter te doen.

Lees het hele artikel

Krook : Dit wordt mooi: de nieuwe stedelijke bibliotheek.

Als voorzitter van de Gentse Commissie Cultuur heb ik deelgenomen aan de rondleiding door het nieuwe gebouw. Een nieuw baken in onze stad. En hoe !

Lees het hele artikel

Actualiteitsdebat Optima

De gemeenteraad van maandag 28 juni 2016 stond volledig in teken van het Optimadossier en de verwarrende communicatie van burgemeester Termont.

Lees het hele artikel

Iftar bijgewoond bij Turks gezin

De eer en het genoegen gehad een “Iftar” bij te wonen bij een Turks gezin in het Gentse stadscentrum.

Lees het hele artikel

Interpellatie: “Waar blijven de randvoorwaarden voor het circulatieplan?”

Tijdens de vorige gemeenteraad vroeg ik: “Welke zijn de noodzakelijke voorwaarden voor de start van het circulatieplan?” Het antwoord bleef uit… Ik heb wel een exhaustieve lijst gekregen van allerlei zogenoemde initiatieven: onderzoeken van dit, nagaan van dat… Maar tot nu niks concreets…

Lees het hele artikel
8 van 11 pagina's Nieuwer Eerder