Gent

Als gemeenteraadslid van de grootste oppositiepartij is het mijn plicht het beleid op de korrel te nemen, en – we moeten dat toegeven - paarsgroen geeft ons daartoe alle kansen.

Tegelijk zullen we als het goed is, ook zeggen dat het goed is. En geregeld krijgen we ook onze voorstellen door de gemeenteraad goedgekeurd: omdat ze dat ook waard zijn.

De Gentse begroting 2016

Tussenkomst van Siegfried Bracke tijdens de gemeenteraad: Paarsgroen houdt geen vinger op de knip, en daar zijn nochtans goede redenen toe.

Lees het hele artikel

Als de argumenten op zijn, loert Hitler altijd om de hoek

Goede Daniël, Je hebt gelijk. De taal die we gebruiken is belangrijk. Daarom eerst wat Bart De Wever gezegd heeft in Terzake: “er zijn reële problemen met bepaalde bevolkingsgroepen, mensen van Noord-Afrikaanse afkomst, vooral de Marokkaanse gemeenschap en vooral Berbers.”

Lees het hele artikel

Gent schrapt allochtonen niet alleen uit het woordenboek

In het dienstencentrum Zuid – het grootste van de stad – hangen er grote banners waarbij Gent (terecht!) wordt aangeprezen als woonstad. Niets aan de hand, ware het niet dat op die posters alleen blanke middenklasse-mensen te vinden zijn. Het lijkt wel alsof het Gentse stadsbestuur na het woord ‘allochtoon’ nu ook het beeld heeft geschrapt.

Lees het hele artikel
11 van 11 pagina's Nieuwer Eerder